План заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на кордонах протягом 2021—2023 років затвердили на засіданні урядового комітету з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва, культури, молоді, спорту та інформаційної політики. У зустрічі взяв участь і голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

Наголошено: розбудова пунктів пропуску — один із пріоритетів держави та обласної влади Закарпаття. Мета — розвиток транскордонного та міждержавного співробітництва, сприяння торгівлі. А це означає збільшення бюджетних надходжень.

Тож область уперше за роки незалежності країни отримає рекордну суму на розвиток прикордонної інфраструктури — 2 мільярди 695 мільйонів гривень. Ці кошти передбачено на облаштування дев’яти пунктів пропуску.

Загалом протягом 2021—2023 років у країні планують облаштувати 35 пунктів пропуску, дев’ять із них — на території Закарпатської області. Згідно з урядовим розпорядженням, на реалізацію цього амбітного проекту держава загалом планує виділити майже 10 млрд грн. За ці гроші реконструюють, модернізують, технічно переоснастять 25 КПП; півдесятка побудують на місці уже наявних, але застарілих; зведуть п’ять нових.