Чому не раніше?..

Ще один інцидент на залізниці з небезпекою для життя пасажирів. Поліція Вінниччини передала до суду матеріали розслідування кримінального провадження за фактом стрілянини в електропотязі №867 Київ — Жмеринка. Розслідування проводили під процесуальним керівництвом прокуратури області за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України («Хуліганство»). Підозрюваний 42-річний чоловік перебуває під вартою в ізоляторі тимчасового тримання.

Надзвичайна подія мала місце у п’ятому вагоні електропотяга №867, що прямував з Києва до Жмеринки 23 січня ц. р. Про це розповіли у прес-службі обласної поліції. Інформацію про завершення розслідування оприлюднено також на сайті обласної прокуратури.

Як розповіли слідчим очевидці, чоловік разом зі своїм попутником розпивав у вагоні спиртне, на зауваження пасажирів відповідав грубістю, ображав їх нецензурною лайкою. Не реагував на слова провідника.

«Провідник мав раніше викликати поліцію і зняти з поїзда п’яного чоловіка, а не чекати, поки він дістане пістолет, — розповів один з пасажирів цього ж вагона. — Той, що стріляв, ще до Козятина напився. Думав, його ще в Козятині утихомирять. Не зробили цього. От і результат».

Зловмисник стріляв у тамбурі. Йому не сподобався один з пасажирів, який зробив зауваження. Спершу на адресу пасажира полилася нецензурна лайка, а тоді зловмисник дістав з кишені пістолет і двічі вистрелив у ногу хлопцеві. Постріли пролунали під час руху електропоїзда на відрізку дороги між станціями Козятин і Голендри. На цій станції до вагона зайшла поліція разом із працівниками воєнізованої охорони стрілецького підрозділу. Зловмисника затримали. Слідчі пояснили, що пістолет був травматичний. Постраждалий зазнав ушкоджень ноги.

Ним виявився молодий чоловік з одного з сіл Калинівського району. Йому пропонували доставити в лікарню. Але чоловік відмовився.

Під час розслідування встановлено, що затриманий чоловік раніше вже був засуджений. У прокуратурі пояснили, що суд визнав його вину у порушенні статті 259 Кримінального кодексу України. Йдеться про неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. Простіше кажучи, його засудили за повідомлення про неправдиве замінування одного з об’єктів, в якому перебували люди.

Сталося це у місті Тернопіль. Тернопільський міськрайонний суд виніс ухвалу про позбавлення волі строком на п’ять років. Але звільнив від покарання на випробувальний термін на три роки. І цей термін ще не сплив, зазначили у прокуратурі. Підозрюваний із Хмельницької області.

P. S. Чи проводили службове розслідування надзвичайної події в Укрзалізниці? Це запитання адресуємо керівництву відомства. Якщо так, просимо поінформувати читачів газети про його результати.

Вінницька область.