Керівник об’єднаної громади села Агрономічне Сергій Сітарський (ліворуч) і начальник обласної поліції Іван Іщенко.

Його мета забезпечити громади надійним захистом поліції. Щоб відповідальність сторін була взаємною, обирати офіцерів вирішили на конкурсних умовах.

«Я тут, щоб оберігати» — ці слова стануть девізом роботи офіцера поліції в ОТГ. Головне управління Нацполіції в області надало можливість мешканцям громад обрати для себе офіцера поліції. Це один з пунктів меморандуму, який керівники ОТГ підписали з обласною поліцією. Сторони визначилися зі своїми зобов’язаннями. Так, поліцейський має постійно нести службу на території громади, реагувати на запити мешканців, вживати необхідних заходів для вирішення їхніх питань. Що важливо — він звітуватиме перед громадою про виконану роботу. Одночасно залишиться у підпорядкуванні обласного керівництва поліції, де отримуватиме зарплату.

Керівники громад взяли зобов’язання створити робоче місце для поліцейського, за можливості надати йому службове житло.

— Тісна співпраця поліції з об’єднаними громадами забезпечить спокій на їх територіях, — зазначив голова Вінницької обласної ради В’ячеслав Соколовий. — Вірю, що під час конкурсу громади оберуть для себе найкращих захисників. Де б людина не проживала, у місті, селищі чи віддаленому селі, вона має почуватися захищеною.

Майбутні поліцейські офіцери громад протягом двох місяців вивчатимуть особливості служби. Заняття проводитимуть на базі Харківського національного університету внутрішніх справ.

Фото з сайту Вінницької облради.