На знімку: майже всі учасниці фольклорного ансамблю «Оберіг» із Дмитрівки.

Дмитрівка — звичайне невеличке село, входить до складу Бабинської сільської територіальної громади, що у колишньому Гощанському, а нині Рівненському районі Рівненщини. Люди тут живуть сільськими клопотами: їздять на роботу хто куди, пораються в теплі пори року на городах, тримають живність, бо без цього у наш складний час не вижити, оскільки доходи у багатьох невисокі.

У таких само клопотах живе постійна читачка й шанувальниця «Голосу України» Віта Данилович, яка разом із чоловіком Борисом виховує трьох чудових дітей. Молода жінка навіть тримає корову, що дуже клопітно. Але знаходить час і для творчого захоплення. Ось і зараз, приїхавши з роботи, нагодувавши сім’ю і разом із чоловіком попоравшись по господарству, Віта поспішає до Дмитрівської клубної установи, де вже не один рік співає у фольклорному ансамблі «Оберіг».

«Це наша віддушина. Ми тут відпочиваємо душею», — зізнається Віта.

Під «ми» Віта Данилович розуміє ще дев’ятьох учасниць колективу. Крім неї, в ансамблі ще багатодітні мами Раїса Шевчук, Ірина Боровська, Галина Шевчук. Співають також продавець Вікторія Василець, вчителі Валентина Василець та Світлана Вознюк, шкільний кухар Валентина Дідич, домогосподарка Тетяна Бабак.

— Душею нашого ансамблю є колишня сільська фельдшерка Марія Попенко, якій незабаром виповниться 80 років. Вона — засновниця нашого фольклорного колективу, тридцять років співає у ньому, — розповідає Віта Данилович. — Усі ми її дуже любимо і поважаємо, бажаємо довгих років життя і міцного здоров’я. Вдячні, що прищепила нам любов до старовинної української пісні.

Дмитрівський «Оберіг» часто виступає на сценічних майданчиках Рівного, Гощі, учасник фестивалів «Красносільські вітряки», «Різдвяні піснеспіви» та інших.

Рівне.

Фото з архіву ансамблю.