— Отримавши попередження про складні погодні умови, ми чітко розподілили обов’язки між усіма комунальними підприємствами нашого міста та старостами сіл, в яких була можливість залучити до розчищення доріг техніку місцевих підприємців, трактори і вантажівки з приватних садиб. Головне — комунікувати з населенням, яке теж зацікавлене в тому, щоб дороги були доступні для користування. Ви знаєте, по селах люди зрозуміли серйозність ситуації і підключились до розчистки вулиць, доріг від снігу. Тобто людський фактор відіграв величезну позитивну роль. Люди згуртувались. Власники кафе, ресторанів із власної ініціативи готували гарячі напої для тих, хто був задіяний на розчищенні снігових заметів. А люди, техніка працювали по багато годин.

У нашій територіальній громаді всі шкільні автобуси довозили дітей до навчальних закладів, тобто шкільний процес через негоду не зірвали в жодному з них.

Але стихія, ось такі примхи погоди чітко поставили перед нашою територіальною громадою завдання оновити й осучаснити матеріально-технічну базу нашого комунального підприємства «Благоустрій», тим паче що наша територіальна громада розширилась — до нас приєдналось ще 16 населених пунктів. Адже я прийняв комунальне підприємство «Благоустрій», де велика кількість техніки вже відслужила свій термін і стоїть, як то кажуть, на приколі. Тож треба в якомога коротші строки придбати нову техніку, в тому числі і снігоочисну. Для цього є різні методи: участь у грантах, обласних програмах, зрештою, залучення інвестицій.

Користуючись нагодою, хочу подякувати місцевим мешканцям за їхню активність у подоланні наслідків стихії. Адже згуртованість громади, на мою думку, — важливий чинник для її успішного розвитку.

Фото надано автором.