Істотне й різке погіршення погоди, за прогнозами синоптиків, очікується в четвер і п’ятницю, 11—12 лютого. В Ужгороді навіть навчання в школах вирішили проводити дистанційно. Таке рішення ухвалили на засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у міськраді. А ще там обговорювали превентивні заходи та готовність підрозділів комунального господарства до ліквідації можливих наслідків негоди.

Тим часом у регіоні через зливи, що тривали з перервами кілька діб, піднявся рівень ґрунтових вод. Ситуацію ускладнювала й захаращеність стічних канав, локальні підтоплення дворогосподарств зафіксовано в кількох населених пунктах області. Підрозділами ДСНС здійснено 12 виїздів для допомоги населенню, під час яких було відкачано майже півтори тисячі кубометрів води.

Також підрозділи облДСНС відкачували воду зі стічних канав і придорожніх каналів у селах Лучки Мукачівського та Вільхівка Хустського районів, аби в подальшому уникнути підтоплення дощовими водами житлових будинків. За інформацією Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, вода дісталася заплавних сільгоспугідь та пасовищ у селах Вільхівка, Нижнє Болотне, Кам’янське, Заріччя, Дюла, Стеблівка і Сокирниця.

А вже наступної ночі через налипання мокрого снігу залишилися без електропостачання сім населених пунктів Мукачівського району. На місцях працюють аварійні бригади електриків, їм допомагають і місцеві комунальники.

Фото прес-служби облДСНС.