Вартість послуги постачання теплової енергії та гарячої води до багатоквартирних будинків не зміниться. Такий результат Меморандуму між Кабміном, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, групою «Нафтогаз України» та міськими головами Івано-Франківщини.

Документ передбачає, що теплопостачальні підприємства гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла та постачання його до помешкань упродовж поточного опалювального сезону. Для цих підприємств передбачено відстрочку плати за природний газ та компенсацію різниці між ринковою ціною блакитного палива і врахованою в тарифах за тепло.

Свою підтримку меморандуму висловили голова ОДА Андрій Бойчук та  міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Дуже важливо, що досягнуто компромісу й вдалося об’єднати зусилля уряду й Офісу Президента, міських голів, щоб отримати спільний результат, — наголосив керівник області. — Знаково, що відбувся такий прозорий і відвертий діалог між центральною владою та місцевим самоврядуванням. Меморандум забезпечить нормальне проходження цього опалювального сезону та підготовку до наступного».

«Це добрий крок задля розв’язання проблеми теплопостачання не тільки для громадян, а й для місцевого самоврядування, яке отримає компенсацію за втрати, — зазначив Руслан Марцінків. — Підписання меморандуму — важлива сходинка в діалозі із центральною владою, що засвідчує цивілізованість політики».

Івано-Франківськ.