Народився на Львівщині, а жити після служби в армії лишився у Гощі. Одружився. Разом з дружиною Тамарою виховали трьох дітей. Більше тридцяти років працював водієм «швидкої».

Досягнувши 70-річчя, чоловік не відпочиває. Дуже любить Семен Миколайович коней, тримає свою пасіку, де розкошують 22 бджолосім’ї, але душі не чує за... голубами! Нині у його колекції є голуби-павліни, дутиші, карликові, курські, поштарі тощо. Семен Миколайович постійно оновлює породи, відвідує виставки та купує елітних вертунів. А ще ж розводить фазанів — мисливських і золотистих, кролів порід каліфорнійська, полтавська срібна, біла охра тощо. Словом, має гощанець захоплення, яким заслужено пишається.

Але і це ще не все. Семен Чуплак — досвідчений садівник. У виплеканому його руками саду нині чекають весни десятки яблунь, черешень, персиків, вишень різних сортів. Коли зацвітуть, то навколо садиби пливуть райські пахощі, а що вже бджоли-трудівниці витанцьовують над квітами, любо подивитися. Більшість із дерев пан Семен купував невеличкими саджанцями в садовому розпліднику в селі Мнишин. Тішиться Миколайович і виноградником, де росте до десятка столових сортів винограду. І ягодами можна поласувати цілу осінь, і вино домашнє виходить усім гостям на заздрість.

Свою нотку творчості у сімейному дуеті додає і пані Тамара, яка дуже любить займатися квітникарством. У поміч неньці часто стає донька Ольга. У їх колекції є квіти неймовірної краси й пречудових ароматів. Намагаючись не відставати від чоловіка та батька, жіноцтво й собі щороку купує щось екзотичне та цікаве. Тож повниться квіткове царство новими небаченими квітами та пресолодкими пахощами.

Фото надано автором.