Нині такий документ є вже у сорока тисяч юних городян.

Учнівські для молодшої, середньої та старшої шкіл відрізняються. Тож ходити кілька років з неактуальним фото у квитку не вийде. Документи зроблено із пластику, мають індивідуальний чип. Вони є і пропуском до школи — дають змогу проходити через турнікет, і квитком для безплатного проїзду в електротранспорті або зі знижкою в 25% в автобусах. Знижку його власникам надають також міські театри та музеї.

«Процес виготовлення документа досить трудомісткий. Існує багато етапів: оцифровування, верифікація, друк, надходження на склад, фасування. Потім директорові школи повідомляють про готовність партії і доставляють її у навчальний заклад. Часто стикаємося з помилками в анкетах — потрібен час для уточнення інформації у батьків і її виправлення», — розповів фахівець департаменту гуманітарної політики міськради Артем Трапезников.

Щоб школярі одержали такий учнівський квиток, їхні батьки повинні заповнити електронну анкету — внести в неї дані або з паспорта, або з іншого документа, що підтверджує особу (наприклад, водійського посвідчення). Цими даними підтверджуються родинні зв’язки батьків і дитини, що продиктовано питанням безпеки. При цьому доступ до інформації про школяра закрито для сторонніх осіб.

Вл. інф.

Фото з відкритих джерел.