Його присвятили ув’язненим російською окупаційною владою кримчанам.

Творцем цього муралу під Європейською площею став грузинський художник Давид Кухалашвілі, який у рамках спільного проекту КримSOS та тбіліської платформи ARTIФ створив справжнє СІЗО в центрі української столиці.

«Підземна безвихідь» присвячена 98 кримським політв’язням, яких Кремль за вигаданими причинами незаконно утримує в неволі. Організатори розповідають, що проект показує історію кожного з тих, кого окупаційна влада Росії розлучила з рідними.

Також на порталі КримSOS можна ознайомитися зі списком усіх 98 позбавлених волі громадян Автономної Республіки Крим.

Відкриття відвідали український режисер та письменник Олег Сенцов, якого також п’ять років незаконно утримували в російських в’язницях та колишній затриманий Ісмаїл Рамазанов (на знімку).

«Мета нашого артоб’єкта — донести до суспільства важливу думку: ми маємо знати, що в Криму живуть громадяни України, яких окупаційна влада переслідує, арештовує і саджає до в’язниць... Коли звичайний перехожий спускатиметься у цей перехід, він зовсім не очікуватиме, що опиниться у «тюремному коридорі». Так само і 98 кримських політв’язнів не очікували опинитися в місцях позбавлення волі», — каже координаторка КримSOS Міла Шевченко.

Фото з сайту КримSOS.