В Ужгороді подали заявку на участь у конкурсі «Молодіжна столиця України». Її підписали міський голова Богдан Андріїв та очільники місцевих молодіжних організацій: директорка «Агенції розвитку Ужгорода» Маріанна Собран, координаторка учнівського самоврядування «КОРЗО» Марія Симкович, директорка Центру інновацій та розвитку УжНУ Альона Алмашій, молодіжної ради Олена Біланіна.

Заступник міського голови Василь Гомонай висловив сподівання, що збережуться тенденції до збільшення фінансування молодіжних програм. А начальниця управління культури, молоді та спорту міськради Ольга Василиндра розповіла про етапи конкурсу на статус «Молодіжної столиці України». Голова молодіжної ради при Ужгородській міськраді Олена Біланіна ознайомила з критеріями конкурсу і подякувала міському голові за плідну співпрацю.

Довідково

«Молодіжна столиця України» — щорічний національний конкурс, ініційований у 2017 році Міністерством молоді та спорту, ГО «Український інститут міжнародної політики» та ГС «Національна молодіжна рада України». У ньому визначають місто, яке є найкращим для проживання та розвитку молоді.

Статус молодіжної столиці попередніми роками вже отримували Львів, Кам’янець-Подільський, Тернопіль. У 2022-му, оскільки через пандемію нинішнього року переможців не визначали, перелік міст може поповнити й Ужгород.

Ужгород.

Фото прес-служби міськради.