Зокрема, асортимент поповнюють яблучні чіпси. Підприємці укладають відповідні угоди на постачання з їх місцевим виробником — фермерським господарством «Агроекотехнології».

Як відомо, із 1 січня діє новий Санітарний регламент, яким обумовлено організацію харчування школярів у освітніх закладах. Зокрема, продукти не повинні містити підсолоджувачів, а також сіль і цукор (лише в деяких виробах допускається не більш як 5 г цукру та 0,45 г солі на 100 г готового продукту).

Нові умови обговорили в департаменті освіти й науки Івано-Франківської міської територіальної громади із організаторами дитячого харчування. Про модернізацію шкільного харчування, основні завдання на поточний рік та на перспективу доповів директор департаменту Ігор Максимчук. Про особливості Санітарного регламенту розповіла начальник міського управління Держпродспоживслужби Ірина Онищук.

У нараді взяла участь голова ФГ «Агроекотехнології» Наталія Романенко (на знімку). Вона акцентувала на рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо добового споживання мінімум 400 г ягід, фруктів та овочів.

«Цей вітамінний набір можуть замінити лише 50 г сушених плодів, тож пропонуємо шкільним їдальням і буфетам яблучні чіпси «YabChO», — повідомила вона. — Виготовляємо їх без цукру із кисло-солодких яблук місцевого виробництва».

Пропозицію позитивно сприйняли підприємці, котрі організовують харчування у шкільних їдальнях. Тим часом Наталія Романенко висловила сподівання, що чіпсами зацікавляться і в інших тергромадах області. А також звернулася до засновника соціального проекту зі зміни культури харчування Євгена Клопотенка із пропозицією включити чіпси до збірника шкільного меню, яке він готує.

Фото надані Наталією Романенко.