На знімку: донька Валерія Брезденюка Юлія Кравчук біля батькових картин.

Роботи представлятиме донька Героя Юлія Кравчук. «Моя улюблена картина, яку написав тато, — зображення рук, які тримають свічку, що горить і дарує тепло, — розповіла «Голосу України» пані Юлія. — Таким був батько, він дарував людям тепло.

Валерій Брезденюк створив у рідному місті Жмеринка перший комп’ютерний клуб. Був його власником. Крім того, мав незвичне захоплення. Писав картини. Але у який спосіб! Замість пензля брав у руки... шило. Полотном служила звичайна... вода. Шилом по воді — така техніка називається ебру.

Брезденюк залишив понад 20 таких картин. Якось демонстрував своє вміння у прямому ефірі під час півфіналу програми «Україна має талант».

Тепер донька продовжує те, що робив її тато.

— Інколи створюється враження, що я не сама працюю, що поруч тато, — розповідає Юлія. — Як це було тоді, коли він дав мені перші уроки у техніці ебру. Якось батько допомагав мені і ми разом писали картину. Як кажуть, у дві руки. Однак мені робота не сподобалася і я її не зберегла. Тепер шкодую про те.

Юля закінчила Вінницький педагогічний університет імені Коцюбинського. Одружена. Виховує дитину.

Її батько Валерій Брезденюк загинув 18 лютого 2014 року під час протистояння майданівців з силовиками біля Будинку профспілок. Тіло перенесли на територію Михайлівського собору. Поховали у рідному місті. На спомин про нього у Жмеринці названа вулиця. Його рідний брат Олег до Революції Гідності десять років проживав у Петербурзі. Після загибелі Валерія залишив Росію і повернувся додому. Продовжує утримувати комп’ютерний клуб.

Фото автора.