Під час відвідування Вишевичів Радомишльського району.

Під час нещодавнього відвідування свого виборчого округу народний депутат Тетяна Грищенко («Слуга народу») на Радомишльщині взяла участь у відкритті після капітального ремонту спортзалу Вишевицького ліцею, на який за сприяння парламентарія було виділенню 600 тисяч гривень.

Також вона ознайомилася з організацією навчально-виховного процесу та позаурочної діяльності 220 учнів цього освітнього закладу громади, колектив якого на чолі з креативним і сучасним молодим директором Володимиром Мартинюком активно бере участь у різноманітних освітніх грантах. Зокрема, в ліцеї облаштовано кабінети хімії та початкових класів, а також сучасну теплицю, де діти під керівництвом вчителів вирощують цибулю, квіти й інші рослини і захищають набуті знання під час участі в різноманітних наукових заходах. Народний депутат подарувала ліцею спортінвентар та відзначила подяками й подарунками тих, хто посприяв швидшому відкриттю спортзалу, де нині займаються різними видами спорту діти і жителі громади.

Під час поїздки Т. Грищенко ознайомилася із життям та проблемами Вишевицької громади, що стрімкими темпами розвивається й осучаснюється, з роботою інших закладів соцкультпобуту. Також вона побувала в Іршанській школі, де завдяки зусиллям і тісній співпраці батьківського комітету, адміністрації закладу і старости села за доволі короткий термін вдалося здійснити чимало корисних змін для якіснішого навчання понад сотні учнів: відремонтувати частину кабінетів, спортзал, санвузли тощо.

Разом із народним депутатом у цих заходах участь узяли голова Радомишльської райдержадміністрації Віктор Пулковський та голова Вишевицької ОТГ Сергій Гаврутенко. Переймати досвід у сусідів прибули також заступник Малинського міського голови Віталій Лукашенко та секретар Малинської міської ради Василь Майстренко.

— Добре, що є ще на селі такі педагоги-ентузіасти, активісти й небайдужі батьки, керівники громад, справжні господарі, котрі прагнуть усіма можливими способами змінити й осучаснити навчально-виховний процес своїм дітям, щоб вони не відчували різниці в навчанні й підходах до нього між сільськими дітьми й міськими, — зазначила Тетяна Грищенко. — Таким людям і громадам хочеться всіляко допомагати, цікавитися їхнім життям і стрімким рухом назустріч новітнім технологіям і процесам. Бо, як каже народна мудрість, якщо живе й розвивається школа, то житиме й село.

Житомирська область.

Фото автора.