Володимир Литвин та директор КНП «Романівська лікарня» Ірина Серт.

Нещодавно Романівську лікарню відвідав відомий український політик і науковець, Голова Верховної Ради у 2002—2006 рр. та з 9 грудня 2008 року до 6 грудня 2012-го, народний депутат трьох скликань, доктор історичних наук, професор, дійсний член НАНУ, засновник благодійного фонду «Майбутнє Полісся» Володимир Литвин. Він передав медичному закладу необхідне для боротьби з пандемією COVID-19 обладнання: два кисневі концентратори OVL-10, а також пульсоксиметри, маски та багаторазові захисні костюми.

Під час зустрічі з колективом лікарні Володимир Михайлович зауважив, що знає, як важко доводиться медикам, котрі працюють на периферії, у сільській місцевості, де галузь охорони здоров’я знаходиться не в найкращому стані і потребує постійної підтримки з боку благодійників та меценатів. Нині політик намагається надати посильну допомогу лікувальним закладам у різних населених пунктах Житомирщини, щоб полегшити роботу медиків і посприяти відновленню здоров’я земляків.

— Ми щиро вдячні кожному, хто дарує надію на одужання нашим пацієнтам. Кисневі концентратори — один із найважливіших аспектів у збереженні життя важкохворих на COVID-19. Пацієнти мають бути певні, що їм не доведеться ділити такий потрібний кисень та свої шанси на виживання з іншими хворими, — зауважила директор КНП «Романівська лікарня» Ірина Серт. Разом із селищним головою Володимиром Савченком вона висловила сподівання, що нинішній візит поважного гостя стане початком плідної співпраці на благо медичного закладу і Романівської громади.

Фото з сайту tvijromaniv.in.ua