Першу лекцію на тему «Книга у моєму житті» прочитав учений-літературознавець, завідувач кафедри української літератури Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, доктор філологічних наук, професор, академік АН ВШ України Григорій Клочек (на знімку).

Григорій Дмитрович розповів про роль книжок і літератури загалом у його професійному становленні, говорив про місце книжки в житті цілих поколінь і нації загалом, про її вплив на формування світогляду та розумових здібностей людини. А також — про роль бібліотек у сучасному світі.

Довідково

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека імені Д. І. Чижевського — одна з найстаріших в Україні, найбільша за обсягом фондів книгозбірня області. Має універсальний фонд на традиційних та новітніх носіях, зберігає колекції цінних і рідкісних видань; є депозитарієм видань краєзнавчого змісту. Виконує функції головної бібліотеки регіону, координує діяльність бібліотек області, надає їм науково-методичну допомогу.

ОУНБ імені Д. І. Чижевського офіційно відкрито 2 лютого (за новим стилем — 15 лютого) 1899 року як першу Єлисаветградську громадську бібліотеку. Заклад було створено за ініціативою й на кошти представників місцевої громади.

З 1993-го бібліотека носить ім’я видатного земляка, академіка, відомого у світі вченого-енциклопедиста, філософа Дмитра Чижевського.

Фото автора.