Під час передачі «швидких» Криворізькій станції екстреної медичний допомоги.

За підтримки народних депутатів України Юрія Корявченкова, Олени Криворучкіної та Володимира Захарченка за кошти держсубвенції придбали 12 нових автомобілів «швидкої» — французькі Citroen Jumper, — в яких є все необхідне для порятунку «важких» пацієнтів. І тепер медики зможуть оперативно добиратися до пацієнтів на якісному транспорті й комфортно працювати на сучасному обладнанні.

На станції — 62 бригади. 25 із них були змушені діставатися до пацієнтів на застарілих машинах, які не відповідають національним стандартам. А 14 бригад — на машинах, що перебувають в аварійному стані.

«Техніка придбана за кошти «депутатської» субвенції з державного бюджету на загальну суму понад 23 мільйони гривень. Раді передати ключі медикам «швидкої». На цьому не зупиняємося — нинішнього року будуть ще поставки нових машин», — сказав народний депутат України Юрій Корявченков.

Уже навесні для Дніпропетровщини закуплять ще 145 «швидких» — для цього вже укладено відповідні договори. 51 із них передадуть Криворізькій станції.

Усередині машини є все необхідне для транспортування пацієнтів: ноші, шийні комірці, вакуумні шини, електрокардіограф, кардіомонітор, дефибрилятор, два кисневі балони, пульсоксиметр. Меблі салону виконано з матеріалів, які легко чистяться.

«Можна встати на повний зріст, обійти пацієнта з усіх боків. Тут досконаліша техніка», — зазначає фельдшер реанімаційної бригади Олена Панова.

Автомобілі розподілять вісьмом підстанціям. Вони обслуговуватимуть жителів Кривого Рогу, Жовтих Вод, Широківського, Софіївського, П’ятихатського, Апостолівського і Криворізького районів.

«Хочу щиро подякувати народним депутатам Юрію Корявченкову, Олені Криворучкіній та Володимиру Захарченку за те, що вони добилися виділення державної субвенції для підтримки нашого регіону. Адже щоб зробити життя жителів Дніпропетровщини кращим, потрібна підтримка на всеукраїнському рівні й субвенції із держбюджету», — підкреслив голова облради Микола Лукашук.

Дніпропетровська область.

Фото з відкритих джерел.