Напередодні цієї події відбулася робоча нарада в ГУ НПУ в області за участю голів територіальних громад і керівників територіальних відділів поліції регіону. Під час зустрічі обговорили основні цілі й завдання проекту «Поліцейський офіцер громади» та проблемні питання розбудови інфраструктури. Йшлося також про можливість збільшення кількості правоохоронців у деяких громадах та про вимоги, які потрібно виконати для цього, а саме — придбання службового авто та наявність робочого місця.

«Поліцейський офіцер громади — це ваш головний помічник у розбудові безпечного простору. Він постійно перебуває в громаді й завжди готовий прийти на допомогу мешканцям у будь-яких питаннях, що стосуються безпеки», — підкреслив начальник ГУ Нацполіції в області Олег Григоров, звертаючись до голів тергромад.

Під час передачі автівок голова ОДА Сергій Гайдай сказав: «Я подивився на оснащення ваших службових автомобілів і можу сказати, що там є все, що необхідно в повсякденній діяльності. Упевнений, що ви здатні впоратися з проблемами, розв’язання яких вимагає суспільство від правоохоронних органів».

Також наголошувалося, що преференції й автономія, надані поліцейським офіцерам громад, означають велику відповідальність. Від їхньої роботи й відданості службі залежить і ставлення загалом громадян до Національної поліції.

Фото відділу комунікації поліції Луганської області.