У 2019 році правоохоронці затримали раніше судимого організатора злочинної групи. Він разом зі спільниками вчинив низку квартирних шахрайств. За результатами розслідування до суду скерували обвинувальний акт щодо цієї групи для розгляду, а всіх фігурантів на період розслідування було взято під варту. Проте під час судового розгляду справи організатор групи, надавши довідку про погіршення стану здоров’я, запевнив суд у можливості пом’якшення запобіжного заходу, й його було відправлено під домашній арешт.

Уже перебуваючи на домашньому арешті, він продовжив махінації з житлом і залучив до них приватного нотаріуса. Як установлено слідством, у квітні минулого року вона допомогла співучасникам заволодіти двома квартирами загальною вартістю 876 тисяч гривень, зареєструвавши їх на підставних осіб за підробленими документами.

Щоб замести сліди після викриття, нотаріус вилучила записи про реєстрацію прав власності, тобто несанкціоновано знищила інформацію, яка обробляється та зберігається в Державному реєстрі прав на нерухоме майно.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу співробітників Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Одеська область.