На знімку: на Майдані Героїв Небесної Сотні біля пам’ятного знака «Дерево Свободи» студенти представлять портрети всіх загиблих на Майдані у Києві.

Згадувати про події, що змінили перебіг розвитку держави, вони планують 18 лютого. Про це повідомив один з організаторів заходу, заступник керівника обласного молодіжного центру «Квадрат» Андрій Мельничук.

— Це буде студентське вшанування Героїв Небесної Сотні, — розповів пан Андрій. — Хоча запрошуємо долучатися всіх охочих. Біля пам’ятного знака «Дерево Свободи» виставимо портрети тих, хто загинув під час буремних подій на столичному Майдані. Назвемо всіх їх поіменно. Знаю, що студенти присвятили їм свої вірші, пісні. Деякі з них прозвучать під час акції.

З цього місця, де відбуватиметься студентська акція, вінничани проводжали в останню путь свого земляка Максима Шимка. Він, дослідник історії, назавжди залишився 34-річним. Загинув від кулі «беркутівців» на столичному Майдані. Ще двох загиблих учасників Революції Гідності — залізничника Леоніда Полянського та підприємця Валерія Брезденюка — поховали у їхньому рідному місті Жмеринка.

Організували акцію студенти Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу, представники обласного молодіжного центру «Квадрат» спільно з відділом Українського інституту національної пам’яті.

Наступного дня, 19 лютого, вінничани долучаться до всеукраїнської акції «Ангели пам’яті».

Фото з архіву автора.