Урбаністично-культурний фестиваль «Майстерня міста Житомир», що вже вшосте відбуватиметься цьогоріч у місті над Тетеревом, отримав відзнаку «Краща ініціатива» за підсумками всеукраїнського флешмобу #ЗмінююМісто від Посольства Канади в Україні та Проекту ПРОМІС, у рамках якого з півсотні творців місцевих змін розповіли про свої історії успіху.

«Ми вирішили знайти та заохотити якомога більше українських місцевих активістів, адже саме вони часто є головними драйверами позитивних локальних змін. Флешмоб #ЗмінююМісто показав нам, як багато змінотворців по всій країні щодня працюють заради добробуту своїх громад», — наголосила Ольга Мазуренко, керівниця відділу комунікацій та управління знаннями Проекту ПРОМІС.

Як зазначають організатори флешмобу, проект «Майстерня міста», що залучає житомирян до процесів місцевого розвитку та створює умови для виявлення громадської ініціативи, є успішним прикладом співпраці влади і громадськості заради добробуту міста. Цей урбаністично-культурний фестиваль проводиться в Житомирі з 2016 року у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що впроваджується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з міською радою та фінансується урядами Німеччини і Швейцарської Конфедерації. За цей час учасники майстерні ініціювали понад 300 заходів для покращення життя в Житомирі. Зокрема, у місті створили вуличну бібліотеку і пункти збору відпрацьованих батарейок, облаштували «Зелений театр» і зелені зони в міському просторі, реконструювали сквер на вулиці Лятошинського і прикрасили будівлі муралами.