За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» російсько-окупаційні війська вели вогонь у бік наших позицій з мінометів 82-го калібру неподалік Красногорівки. Зі станкових протитанкових та підствольних гранатометів противник відкривав вогонь неподалік Водяного, що на Приазов’ї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поблизу населеного пункту Південне, проросійські збройні формування вели вогонь зі снайперської зброї. На прицільні обстріли зі сторони противника ЗСУ відкривали вогонь у відповідь.

«Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомлено представників ОБСЄ. Бойових втрат серед наших воїнів немає». Українська сторона СЦКК інформує про систематичне перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ на окупованих територіях. Тільки протягом 13 лютого збройні формування РФ та її найманці тричі відмовляли представникам Місії у доступі до запланованих місць проведення моніторингу. На блокпостах окупаційних військ поблизу населених пунктів Староласпи, Шевченко та Лукове Донецької області патрулям СММ ОБСЄ забороняли доступ до районів спостереження та фіксації порушень, посилаючись на «проведення інженерних робіт» та «відсутність наказів командирів», — зазначили в штабі.