Це проекти № 4101 щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень, проекти № 4101-1, № 4101-2, № 4101-3, а також проект № 4101-д.

Ці документи серед іншого пропонують дуже важливі нововведення, а саме: скасувати мораторій на проведення документальних перевірок; збільшити акциз і розширити оподаткування на всі товари тютюнової галузі; відновити штрафи за несвоєчасну передоплату акцизного податку з тютюнових виробів; підвищити з 1 січня 2021 року ставку екологічного податку за викиди двоокису вуглецю; підвищити ставку екологічного податку за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти; збільшити акциз на пиво, тютюн тощо; з 18 до 10% зменшити ставку податку зі здачі фізичною особою нерухомості в оренду/суборенду.

За висновком комітету, всі згадані проекти не суперечать актам права ЄС і міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції, за винятком окремих положень, які потребують доопрацювання. Перелік таких положень комітет надав у своїх висновках щодо кожного законопроекту.

Комітет з питань інтеграції України до ЄС на засіданні також заслухав звіти Антимонопольного комітету України, Міністерства фінансів України, європейського проекту SESAR та експертів Проекту ЄС-ПРООН з парламентської реформи щодо співпраці України та ЄС у сфері конкуренції, інформує прес-служба Верховної Ради.