Так, Яна Зінкевич, зокрема, наголосила: «Революція Гідності для кожного із нас, для кожного патріота є надзвичайно важливою подією. Ми повинні вшановувати загиблих героїв і допомагати тим, хто, на щастя, вижив у цих кривавих подіях». Я. Зінкевич зізналася, що мало брала участь у подіях, які відбувалися на Майдані Незалежності в 2013—2014 роках, оскільки вже тоді розуміла, що попереду — війна. Утім, далі життя склалося так, що доводилося багато спілкуватися з учасниками Революції Гідності, і Я. Зінкевич вважає за честь бути поруч із цими людьми.

Натомість Ольга Стефанишина була однією із тих, хто активно підтримував Майдан. Вона зауважила, що зовсім донедавна Революція Гідності в нашій країні не була визнаною на державному рівні. Цю подію називали державним переворотом та іншими ганебними словами. Рішення, яке змінило ситуацію, парламент прийняв тільки цього тижня, в середу. «Такі кроки Верховної Ради мають допомогти зрозуміти всім, що нині в країні є єдина історія, а події, які сталися сім років тому, є одними із найважливіших у цій історії», — зауважила парламентарій.

Разом із народними депутатами з журналістами поспілкувалися також члени родин Героїв Небесної Сотні. Вони подякували народним депутатам за підтримку і за проголосований у першому читанні закон № 2164, який дозволить продовжити суди над тими учасниками подій, які втекли від правосуддя і переховуються від відповідальності в сусідній країні. А також закликали законодавців надати юридичний статус поняттю «Герой Небесної Сотні».