Вручення відзнаки відбулося у Львові в Українському католицькому університеті.

«Для мене нагорода є свідченням великої поваги та вдячності не тільки до власної праці, а й моїх колег. Рік, що минув, був важким, він відібрав наш спокій, сон, відпочинок і навіть думку про те, щоби перепочити. В непростий час багато небайдужих людей простягнули нам руку допомоги — без них ми б не вистояли. Це були благодійники, міжнародні організації, депутати і прості люди, які передавали нам придбані ними захисні костюми», — зазначила Ольга Мартиненко під час вручення їй нагороди.

Також уперше з моменту заснування нагороди (з 2010 року) нею відзначено посмертно сімейного лікаря-терапевта Івана Венжиновича з Почаєва, на Тернопільщині, який загинув від COVID-19 у вересні 2020 року. Нагороду прийняла його дружина Ірина Венжинович, завідувачка лабораторії Почаївської міської лікарні, що проводить ІФА-тести на СOVID-19.

Це вже восьма церемонія вручення нагороди «Світло Справедливості». Цьогоріч Капітула обирала лауреатів серед осіб, що проявили моральне лідерство в медичній сфері. Співзасновник нагороди президент Українського католицького університету владика Борис Ґудзяк наголосив на важливості подвигу лауреатів і їхнього постійного свідчення скромності, безкорисливості й вірності моральним принципам.

Окрім фінансової підтримки, лауреати отримали статуетку з кришталю, яку виготовив майстер художнього скла Станіслав Кадочников. На ній зображено фігуру людини, що тягнеться до світла, символізуючи прагнення до ідеалів свободи та справедливості.

За інформацією Українського католицького університету.

Фото Українського католицького університету.