Метою заходу є поглиблення співробітництва та обговорення з представниками національного флоту критеріїв підготовки особового складу ВМС ЗС України, напрямів надання інструкторської допомоги групами інструкторів збройних сил держав-партнерів на 2021 рік.

Сторони обговорили питання розширення курсової підготовки, інструкторської та менторської допомоги для інструкторів Навчального центру Військово-Морських сил, Школи водолазів, Школи морського піхотинця та питання підготовки льотного складу морської авіаційної бригади в рамках військово-тренувальної місії Великої Британії в Україні «ORBITAL».

Окремо представниками штабу місії було запропоновано проведення тренувань корабельно-катерного складу та доглядових команд національного флоту на кораблях Королівських ВМС Великої Британії вже цього року.

Підготовка під час заходів міжнародного співробітництва є важливим напрямом діяльності Військово-Морських сил ЗС України, особливо в контексті підготовки підрозділів національного флоту за стандартами НАТО. Важливо зазначити, що у 2021 році до тренувальної місії Великої Британії долучаться такі країни, як Данія, Швеція, Канада, Литва, Латвія та Естонія.

Служба зв’язків з громадськістю Командування ВМС ЗС України.

Фото служби зв’язків з громадськістю Командування ВМС ЗС України.