Атакує В’ячеслав Бобров.

Наставник нашої команди латвійський фахівець Айнарс Багатскіс розповів, що на головному турнірі у складі збірної України можлива поява нових виконавців:

«Дисципліна і бажання — два ключові чинники нашої завершальної перемоги над Угорщиною. Не коментуватиму різницю в рахунку в цьому поєдинку. Я радий за команду. Це найпопулярніше висловлювання у лексиконі тренерів. Усі 40 хвилин були сфокусовані. Виконували настанови.

Угорці грали матчі два дні поспіль, але це не наша проблема. Якщо команда завжди сконцентрована, то буде результат. Робота завжди окупається. Перемогли з потрібною різницею, добре діяли в обороні, а тому й розвивався напад. Важка кваліфікація для мене як для тренера. Багато хороших команд не пройшли відбір. Ми здобули путівку достроково ще до київського баблу. Це успіх.

У нас відбувається щось на кшалт зміни поколінь у збірній. Прийшли нові гравці. Після призначення на посаду тренера я говорив про важливість включення нових виконавців до складу. У кожному матчі були нові обличчя. Це велика користь. І велика пригода. Ми виконали головне завдання — вийшли на Євробаскет. Причому з першого місця. Було непросто, але мені сподобалася ця подорож.

Чи будуть нові гравці на Євробаскеті? Можливо. Чому ні? Я не забігаю так далеко наперед. Потрібно переосмислити цю перемогу. Хлопцям, особливо представникам чемпіонату України, бажаю здоров’я й удачі. Це найголовніше. Всі інші речі ми можемо придбати.

Не можна грати ідеально в кожному матчі. Іноді буває так, що все йде тобі на користь. Іноді ти граєш добре, але суперник кращий».

***

А тим часом визначилися всі 24 учасники фінального турніру. Нагадаємо, що чемпіонат відбудеться з 1 по 18 вересня. Групові етапи заплановані в Чехії, Грузії, Італії та Німеччині. Фінал відбудеться у Берліні.

Крім господарів змагання, на груповому етапі ЧЄ виступлять також:
Україна, Ізраїль, Іспанія, Польща, Естонія, РФ, Бельгія, Литва, Хорватія, Нідерланди, Туреччина, Сербія, Фінляндія, Словенія, Угорщина, Франція, Велика Британія, Боснія і Герцеговина, Греція, Болгарія.

Фото ФБУ.