За даними прес-центру штабу ООС, поблизу населеного пункту Зайцеве бойовики відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру та гранатометів різних систем. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, ще один — дістав поранення.

Неподалік Красногорівки противник вів вогонь з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів. Біля Пісків окупанти задіяли великокаліберні кулемети, стрілецьку та снайперську зброю. Внаслідок обстрілу зазнав вогнепального поранення один український боєць.

Із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів російсько-окупаційні війська відкривали вогонь неподалік Шумів, а біля Причепилівки і Катеринівки — ще й зі стрілецької зброї.

У районі населених пунктів Авдіївка, Луганське, Золоте-4 та Миронівський проросійські збройні формування здійснили по кілька пострілів зі станкових протитанкових гранатометів. Неподалік Гнутового — з автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Павлополя і Новоселівки Другої ворог відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

«На обстріли противника наші воїни давали адекватну відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ», — наголосили у штабі.

Проросійські збройні формування, окрім обстрілів ЗСУ із забороненого озброєння, відкрили вогонь і по хутору Вільний, що на Луганщині. Знову постраждало мирне населення. Адже окупанти застосували станкові протитанкові гранатомети, а також здійснили дистанційне мінування населеного пункту.

«Під вогонь російсько-окупаційних військ потрапив мирний мешканець 1947 року народження. Близько 17.25 на його подвір’ї вибухнула міна, внаслідок чого чоловік дістав важкі множинні поранення. Першу медичну допомогу постраждалому було надано військовими медиками, після чого його було доправлено до лікувального закладу. Медики кілька годин намагалися врятувати життя чоловіка, та, на жаль, від важких поранень він помер», — зазначили у штабі.