«Аталанта» (Італія, Бергамо) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 0:1. Бергамо. «Аталанта Стедіум). Гол: Менді, 86. Вилучено Фройлера («Аталанта», 17, пряма червона картка).

Хоча господарі більшу частину зустрічі грали в меншості і майже не думали про атаку, «Реалу» знадобилося 86 хвилин на те, щоб зламати опір «Аталанти». Незважаючи на значну перевагу у володінні м’ячем, «Реал» майже не мав гольових моментів.

Наш Руслан Малиновський вийшов на заміну в складі господарів замість Йосипа Ілічича на 86-й хвилині. Воротар гостей і збірної України Андрій Лунін був у запасі.

Зінедін Зідан, наставник «Реала»:

— Усе складалося непросто, але в підсумку перемога в кишені. Граючи у повному складі проти 10 футболістів, ми були не ідеальні, але важливо тільки те, що вдалося забити на виїзді. Тепер треба перемогти і вдома.

Суперник дуже сильний фізично, і він показав відмінну гру в обороні. Ми досягли непоганого результату, і це для нас найважливіше. Не думаю, що нас можна дорікнути у відсутності винахідливості, адже ми забили і при цьому не пропустили.

У нас помітні кадрові втрати, але ми намагалися чіплятися за моменти і в підсумку забили переможний м’яч.

Джан П’єро Гасперіні, тренер «Аталанти»:

— Усе просто, іншого не дано, є лише один шанс. Ми повинні перемагати в Мадриді.

Сумно, що ми не змогли провести матч так, як задумували. Коли залишилися в меншості, пішла зовсім інша гра. Нам доводилося оборонятися, що ми і робили досить непогано.

***

«Боруссія» (Німеччина, Менгенгладбаг) — «Манчестер Сіті» (Англія). 0:2. Будапешт (Угорщина). «Пушкаш Арена». Голи: Сілва, 29, Жезус, 65.

«Сіті» зробив вагому заявку на успіх у цьому протистоянні. Команда пресингувала і контролювала гру від початку до кінця, реалізувавши два навіси одного зі своїх ключових гравців, Кансельє. Здобута різниця в рахунку одразу виводить цей колектив на поріг чвертьфіналу ось уже четвертий рік. А дванадцята поспіль виїзна перемога в усіх турнірах стає рекордною в історії англійського клубу.

Гравець збірної України Олександр Зінченко просидів зустріч у запасі.

Марко Розе, наставник «Боруссії»:

— Дуже складно зупинити суперника, котрий перебуває в такій формі. Тим паче що в першому таймі ми з великими труднощами підходили до карного майданчика опонентів. Оборонялися ми відносно непогано, але дуже важко відбиватися від постійних атак.

Госеп Гвардіола, тренер «Манчестер Сіті»:

— Загалом ми добре відіграли: контролювали матч і тільки наприкінці дали шанс супернику. На жаль, не найкращою була реалізація моментів, особливо при виходах один на один із воротарем. Це потрібно покращувати. Якщо комусь хочеться називати нас фаворитами, то нічого страшного...