На засіданні Консультативної ради з туризму віце-прем’єр і міністр туризму Маріяна Ніколова ознайомила з прогнозами на літній сезон. Вона попередила, що старт сезону буде ускладнено низкою чинників, серед яких — пізній початок бронювання місць у готелях, скорочення обсягів авіаперевезень, а також низький в’їзний туристичний потік порівняно з 2019 роком.

Міністр заявила, що зараз надто важливо, щоб усі, хто працює в сфері туризму, пройшли вакцинацію в пріоритетному порядку до початку літнього сезону. «Ми робимо ставку на масову вакцинацію, і я ініціювала процедуру пріоритетної вакцинації тих, хто працює в туристичному секторі», — повідомила вона. За її словами, Болгарія робитиме ставку на «зелені коридори» для іноземних туристів, які віддадуть перевагу тому, щоб діставатися чорноморських курортів на особистих автомобілях. Ось чому країна має намір укласти двосторонні угоди зі створення «зелених коридорів» із ключовими партнерами по туристичному ринку. До них вона віднесла 11 країн, у тому числі й Україну.

ЗМІ повідомляють, що віце-прем’єр і міністр туризму Маріяна Ніколова провела розмову з головою Державного агентства розвитку туризму України Мар’яною Олеськів. Зокрема, віце-прем’єр зазначила, що проєвропейська орієнтація України, спільні євроатлантичні цінності й наявність у ній найбільшої історичної болгарської діаспори посилюють традиційно дружні відносини між двома країнами. «Це створює основу для їх подальшого зміцнення у всіх галузях взаємного інтересу, серед яких і туризм. Я вірю, що ми можемо поглибити співробітництво між нашими країнами й пропоную організувати бізнес-форум, який допоможе продовжити розвиток партнерства», — заявила Маріяна Ніколова. Вона наголосила, що в 2019 році (тоді був відзначено рекордне відвідування іноземними гостями країни) Україна вийшла на шосте місце за кількістю туристів, які відпочили в Болгарії. Тоді понад 470 тисяч українських громадян приїхали на курорти. І Болгарія готова знову зустріти всіх бажаючих відпочити на Чорному морі чи в горах.

Зі свого боку Мар’яна Олеськів запевнила співрозмовницю, що Болгарія залишається ключовим партнером України, з яким планується розвиток нових видів туризму, і додала, що сподівається на поліпшення протиепідемічної обстановки, що сприятиме зростанню туристичних потоків.