Відповідну заяву зробив глава прес-служби Держдепартаменту США Нед Прайс. «Ми закликаємо всі сторони проявляти стриманість і уникати будь-яких ескалаційних чи насильницьких дій», — наголосив Прайс.

25 лютого Генеральний штаб Збройних сил Вірменії виступив із заявою, вимагаючи негайної відставки прем’єр-міністра Нікола Пашиняна й уряду. Вимогу підтримали офіцери поліції. Заклик піти у відставку пролунав на фоні багатоденних протестів вірменів, які обурені підписанням 10 листопада 2020 року тристоронньої заяви з президентами Азербайджану й Росії про припинення бойових дій у Нагорному Карабасі й вважають Нікола Пашиняна зрадником.

При цьому мітингувальники не згадують про роль Росії у капітуляції Вірменії. Мало того, вимогу Генштабу підтримав Союз вірменів Росії, який обвинуватив Нікола Пашиняна в «угодовській політиці, що призводить до втрати державності й погіршення життя населення країни».

Тим часом сам Пашинян назвав заклик Генштабу спробою військового перевороту.

Нагадаємо, що Нікол Пашинян прийшов до влади в 2018 році в результаті вуличних протестів і змінив на посту лояльного до Кремля Сержа Саргсяна, який після 10 років на президентській посаді спробував зберегти владу, очоливши уряд. В інтерв’ю Financial Times Нікол Пашинян пообіцяв, що на країну чекають великі зміни після двох десятиліть стагнації, що дало підстави припустити про намір Пашиняна вести більш незалежну від Росії політику.