Так, охоронці рубежів під час пошукових заходів виявили майже 46 тисяч пачок сигарет різних марок. Тютюнові вироби до сусідньої Румунії намагалися переправити мешканці Вижницького та Чернівецького районів.

«У першому випадку «верблюдів», що тихим караваном намагалися підійти до загороджувального паркана та тишком-нишком його подолати, викрили прикордонники відділу «Фальків» та мобільного підрозділу типу «С». Помітивши, що потрапили у поле зору, порушники покидали свій багаж та кинулися навтьоки, залишивши після себе обгорнуті чорним поліетиленом ноші, в яких були 24 тисячі пачок сигарет без марок акцизного збору», — повідомляє прес-служба загону.

Другій спробі переправити ще майже 22 тисячі пачок сигарет запобігли прикордонники відділення «Черепківці» відділу «Порубне» завдяки пильності наряду, який виявив нечітку доріжку слідів кількох осіб, що вела в бік кордону. Туди висунулася група реагування. Заметені снігом сліди вели до тютюнової схованки, яку правопорушники обладнали за кілька сотень метрів до кордону.

Також цими вихідними прикордонники відділу «Селятин» завдали збитків контрабандистам на 10 тисяч пачок сигарет. Загалом за півтори доби прикордонники Чернівецького загону позбавили цигаркових контрабандистів 111 ящиків тютюнових виробів.