На знімку: У Львові дали старт акції «Озеленення планети».

Цьому передувала акція біля міської ратуші, під час якої молоді передали дерева у горщиках.

«Боротьба з кліматичними змінами — найбільший виклик для людства. Висадка дерев — це не лише внесок в озеленення міста, області чи країни, це наш внесок у боротьбу з глобальним потеплінням», — заявив голова ЛОДА Максим Козицький, який теж узяв участь у висадці дерев.

На Львівщині діє лісорозсадницький комплекс у Брюховичах, єдиний в Україні, де вирощують саджанці із закритою кореневою системою за сучасними європейськими технологіями. У Львові виступили з ініціативою передати саджанці з цього інноваційного комплексу усім ОДА.

Як розповів директор лісорозсадницького комплексу Федір Пелиньо, львівські лісівники підготовили локації, де під час акції заплановано висадити 220 тисяч сіянців основних лісоутворюючих порід.

У міжнародному екологічному проекті «Озеленення планети» — одночасно 20 березня за 24 години висадити у світі мільйон дерев — будуть задіяні всі області України. Його мета — змінити екосвідомість людей для шанобливого ставлення до природи. Торік у рамках цієї акції на Львівщині висадили 212 тисяч дерев. Цей глобальний екологічний проект підтримали ОДА, Львівська міськрада та управління лісового та мисливського господарства області.

Фото прес-служби ЛОДА.