Під час робочої поїздки делегації Збройних сил Великої Британії до району проведення операції Об’єднаних сил.

Про це йшлося під час робочої поїздки делегації Збройних сил Великої Британії до району проведення операції Об’єднаних сил.

Нагадаємо, 2015 року уряд Великої Британії, за підтримки Палати лордів, прийняв рішення про започаткування роботи тренувальної групи британських інструкторів (операція «ORBITAL») та скерування військового персоналу в Україну для надання допомоги з розвитку оперативних та бойових спроможностей ЗСУ.

Перебуваючи в районі ООС, учасники іноземної делегації дізналися про безпекову ситуацію на сході України та оцінили ефективність підготовки особового складу Збройних сил України в рамках операції «ORBITAL».

На зустрічі в Об’єднаному центрі цивільно-військового співробітництва в місті Краматорську заступник командувача ОС генерал-майор Едуард Москальов та представники CIMIC ознайомили делегацію Збройних сил Великої Британії із оперативною обстановкою.

На КПВВ «Майорське» британські гості цікавились порядком роботи пункту, після чого провели спільний із представниками ОБСЄ брифінг.

Візит завершився зустріччю із представниками Офісу координації гуманітарних питань ООН.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.