На долю місцевого самоврядування випали нелегкі часи. Після виборів громади зіткнулися з необхідністю створення нових відділів та добору кваліфікованого персоналу.

До того ж пандемія коронавірусу посилила кадровий дефіцит — громади не можуть знайти нових спеціалістів, масово хворіють діючі працівники, які забезпечують їх роботу. Про це на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук наголошує народний депутат України Василь Петьовка (на знімку).

У дописі політика йдеться: «Баланс доходів та видатків часто вказує на не-стачу коштів для виконання планів бюджету. У такі важкі часи нашим головним завданням є потреба в консолідованій співпраці. Щоб не шукати коштів на ресурсозатратний шлях, місцевим радам вигідніше взяти курс на міжмуніципальне співробітництво. Ефективніше створити спільні центри з надання послуг або придбати послугу в іншої громади, ніж шукати мільйонні кошти для реалізації їх надання в себе».

Далі В. Петьовка пише: «Освіта, транспорт, медицина, адмінпсолуги, вивезення та утилізація сміття — перелік взаємовигідної співпраці широкий та необмежений. Головне в цій історії — вміння знайти точ-ки взаємопорозуміння 
та відкинути захмарні амбіції».

Оскільки до виборчого округу В. Петьовки входять два великі гірські райони Закарпаття, то народний депутат «завжди готовий стати учасником таких діалогів між усіма головами громад Рахівського і Тячівського районів, незважаючи на їх партійне забарвлення!» — наголошує політик і додає: тільки разом у супрязі можливостей і умілих кадрів зможуть розвиватися об’єднані територіальні громади. Тим паче у віддалених гірських селах.

Ужгород.

Фото надано прес-службою Василя Петьовки.