Торік громадські організації, які виконують важливі для суспільства функції, отримали знижку на оренду комунального майна. Прокуратура вважала цей крок незаконним і проти керівниці управління комунальної власності відкрили кримінальне провадження. На її захист виступив Андрій Садовий. Він написав 280 звернень до народних депутатів, Прем’єр-міністра, Генерального прокурора, НАБУ, Президента, в яких намагався довести абсурдність звинувачень. Ухвала міськради була повністю синхронізована з постановою Кабміну та наказом Фонду держмайна, на основі яких працюють усі органи місцевого самоврядування України. Тому прокуратура не мала жодного права втручатися в господарську діяльність міської ради.

Суд уже відбувся і відмів усі звинувачення прокуратури проти керівниці управління комунальним майном міста. Здавалося, на цій історії можна було поставити крапку.

«Натомість прокуратура звернулася до НАЗК, мене звинуватили в тому, що я втручався в їхню діяльність. Бо своїми зверненнями зробив цю справу публічною. У відповідь на мої листи на мене склали 14 протоколів. Дивно. Чому не 290? Адже листів було саме стільки. За логікою НАЗК, міський голова не має права захищати здоровий глузд і закон. Це, мабуть, перший випадок в Україні, коли складають протоколи за публічну і відкриту позицію, за протистояння неправомірному тиску прокуратури на місцеве самоврядування», — прокоментував ситуацію міський голова Львова Андрій Садовий.

Львів.