У стаціонарних медзакладах перебувають понад 700 пацієнтів — середньоважкі та важкі. Побільшало звернень і до поліклінік. Хворих із симптомами коронавірусу відправляють до стаціонарів, які й так працюють на межі. Пацієнтам потрібні медикаменти, харчування, а головне — медперсонал. На засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки керівники медзакладів бідкалися, що персонал виснажений, на оплату праці не вистачає фонду зарплати — Національна служба здоров’я виділяє кошти із затримкою.

Тож прийнято рішення про розгортання додаткового шпиталю на базі міської поліклініки № 2. Головне — забезпечити його киснем та медобслуговуванням. Створено нові «ковідні» бригади, на них із міського бюджету додають фінансування.

Також із резервного фонду міського бюджету планують закупити апарати ШВЛ та кисневі концентратори, медикаменти, необхідні реактиви та інвентар.

Тим часом станом на 12 березня протягом попередньої доби на Прикарпатті від ускладнень COVID-19 померло 20 осіб, серед них — 32-річна породілля.