Як поінформував директор навчального закладу Володимир Мартинюк, це завдання упродовж місяця реалізовували ліцеїсти-десятикласники на заняттях з підприємництва. Лекції їм читають викладачі кафедри цифрової та міжнародної економіки «Житомирської політехніки», а з питань технології вирощування квітів учні співпрацюють із науковцями Поліського національного університету.

Вирощені тюльпани ліцеїсти буквально за два дні реалізували на одну з найбільших оптових баз країни «Діцентра» у Києві. Виручені кошти діти частково спрямували на благодійність. Одна гривня з кожного проданого тюльпана піде на лікування п’ятирічної Вероніки Марущак з Малина, котрій на термінову операцію потрібно 15 тисяч доларів. Решту грошей спрямують на покращення матеріально-технічної бази рідного навчального закладу, а також на бюджет участі, завдяки якому діти зможуть реалізувати корисні різнопланові проекти для рідного села і району (озеленення території, облаштування велопарковок тощо).

Нині у теплиці площею 270 кв. м ліцеїсти доглядають за редькою, цибулею і зеленню. Пізніше у відкритий ґрунт висаджуватимуть петунії, сурфінії, лікарські трави.

Крім десятикласників, тут також працюють учні 5-го і 9-го класів. З ними займаються досвідчені педагоги: Володимир Мартинюк та вчитель трудового навчання Олена Ілюченко. У найближчих планах ліцеїстів опанувати —гідропоніку і вирощувати рослини без ґрунту на поживних розчинах.

Фото автора.