Її вже бачили на околиці міста Каховка, де на тварину спробував напасти домашній собака, проте отримавши голку в бік.

Щоправда, тамтешні жителі сумніваються у здатності екзотичного мешканця країн Азії та Африки довго протриматися в таврійському степу, ще й у холоди. Та фахівці певні, що для втікачки це не проблема.

— У нашому сафарі-парку мешкає ціла родина з шести дикобразів. Вони перебувають у закритому вольєрі. І попри те, що він не опалюється, прекрасно почуваються навіть у морози. Дикобрази їдять овочі, можуть гризти кору та молоді пагони дерев, не проти поласувати окрайцем хліба. Та й у разі нападу собаки чи навіть вовка цілком спроможні себе захистити. І не тільки гострими голками. Зуби в них такі, що у нас збиту з дощок завтовшки у п’ять сантиметрів годівничку згризають тижнів зо два — перекусити хижаку лапу чи завдати якоїсь іншої серйозної рани зможуть легко. Втім, дикобраз тварина для відвідувачів цікава. І якщо втікачку спіймають, а прихистити виявиться нікому, ми охоче надамо їй місце, — каже директор сафарі-парку на курорті Арабатська стрілка Олексій Гетта.

Єдине, чого спеціалісти не рекомендують робити, так це намагатися впіймати дикобраза голіруч. Можна отримати в тіло голку, яку виймати буде дуже болісно, та й ранка загниє, якщо її не обробити. Дикобраз — супротивник серйозний, і ставлення вимагає адекватного.

Херсонська область.