«Луганщина потребує економічного розвитку. Наше завдання — створювати тут нові робочі місця», — заявив посадовець після робочої поїздки областю.

Міністр перевірив стан реалізації програми «Велике будівництво» у 2020 році та ознайомився із проектами, які втілюватимуть цьогоріч. За підсумками поїздки він зазначив: «Регіон складний, є багато питань, які потребують уваги та вирішення.

Обговорили з керівництвом області найважливіші з них, також разом із головою облдержадміністрації Сергієм Гайдаєм оглянули кілька знакових об’єктів». Серед них високопосадовець назвав КПВВ «Щастя» та ЦНАП, що розташований поблизу. У пріоритеті й Старобільське районне ТМО, де у рамках програми «Велике будівництво» влаштували відділення невідкладної меддопомоги. Ще на кількох об’єктах медицини тривають роботи з реконструкції, що їх планують завершити до 1 квітня.

У Сєвєродонецьку намічено відремонтувати спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивно-технічну школу водних видів спорту «Садко». Її особливість — басейн із півстолітньою історією. Загальна вартість проекту сягає 6,9 млн гривень, із них 10% — співфінансування з міського бюджету. «Ми підтримали проект реконструкції цього комплексу, де займаються підводним орієнтуванням чемпіони Європи та світу, — зазначив Олексій Чернишов. — Об’єкт відновлять уже цього року. Також надається фінансування з ДФРР на інші проекти. Загалом в область спрямовують друге по країні фінансування з цього фонду», — зазначив міністр розвитку громад та територій України.

На завершення робочої поїздки Олексій Чернишов провів нараду в Сєвєродонецьку, під час якої, серед іншого, йшлося про результати діяльності міжрегіональної групи щодо боротьби з нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним.

«Перевірок об’єктів торгівлі пальним проводиться недостатньо, тому слід терміново посилити заходи боротьби із нелегальним обігом пального», — наголосив міністр.

За словами Олексія Чернишова, Луганська область продовжує перебувати у фокусі уваги Президента й уряду країни. Отже, тут триватимуть спільна розбудова інфраструктури й вирішення інших нагальних питань.

«Після огляду відбудованих об’єктів сфери освіти, медицини та спорту я залишився задоволеним якістю і темпами робіт, — акцентував він. — Мало того, вже погоджено майже всі плани на 2021 рік. В області реконструюють 10 шкіл, три дитячі садки, чотири спортивні об’єкти».