«Модернізація цього напряму дасть змогу оновити навчальні програми, поліпшити матеріально-технічну базу та продемонструє яскравий приклад державно-приватного партнерства у розвитку професійної освіти», — вважає директор цього навчального закладу Роман Стецький. Це стало можливим завдяки львівському ІТ-кластеру.

У професійно-технічних закладах здобувають професії 239 тис. студентів — удвічі менше, ніж 10 років тому. Нові віяння із залучення ІТ-компаній дадуть змогу підняти планку навчання і зробити ПТУ більш популярними серед молоді.

Як розповів голова наглядової ради львівського ІТ-кластера Іван Бабічук, студенти вивчатимуть основи базових та спеціалізованих мов програмування, а після закінчення навчання зможуть займатися веб-програмуванням.

Вихованців профтехучилищ також залучатимуть до практики в ІТ-компаніях, щоб вони швидше інтегрувались у робочі процеси та в середовище бізнесу і креативу. Цьогоріч за програмами модернізованого навчання займатимуться 30 осіб за рахунок бюджетних місць.