Відповідні повідомлення з’явилися на сторінках у соціальних мережах кількох народних депутатів, які представляють цю політичну силу в законодавчому органі влади. Офіційно партія поширила заяву, в якій наголошується, зокрема, на тому, що «Слуга народу» завжди принципово підтримувала право громадян на мирний протест як один із головних проявів демократії. «Водночас ми категорично не сприймаємо спроби підмінити цивілізоване висловлення незгоди з діями влади насильством, вандалізмом, наругою над символами нашої держави, — йдеться в повідомленні. — У зв’язку з цим вимагаємо від правоохоронних органів негайно дати юридичну оцінку подіям, що відбувалися під Офісом Президента, визначити ступінь провини тих чи інших учасників за матеріальну шкоду, заподіяну державному майну, і домогтися відповідальності за ці дії, включно з компенсацією збитків».

Народні депутати також звернулися з вимогою уважно вивчити відеоматеріали, що фіксують подію, щоб встановити, чи не були насильство і вандалізм реалізацією замовлення з боку тих чи інших політичних сил і фігур. Окремо в заяві наголошується на необхідності кваліфікувати участь у акції народних депутатів, «чия відповідальність перед громадянами і законом незрівнянно вища».

Натомість співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці щодо ситуації написала: «Не сприймаю такі методи боротьби з владою. Боротися з будівлями завжди легше, ніж з мешканцями цих будівель... Вандалізм дискредитує будь-який протест. Майдани 2004-го і 2014-го були мирними, тоді від маніфестантів не постраждала жодна шибка. Такі методи протесту не сприяють звільненню політв’язнів і працюють виключно на картинку для раша-ТБ».

«Вандалізм — це завжди погано. І виправдання тут немає. Логіки робити такі дії теж», — написав очільник фракції «Голос» Ярослав Железняк. Ця подія викликала шквал коментарів та обговорень на різних інформаційних майданчиках.

Нагадаємо, у суботу ввечері біля Офісу Президента почалася акція «Не чуєш? Побачиш» на підтримку С. Стерненка. За різними повідомленнями, у дворику на Банковій зібралася майже тисяча активістів, які «прийшли, щоб вимагати в гаранта Конституції права на свободу». Утім, незважаючи на те, що поблизу Офісу Президента чергували представники Національної гвардії та працювала поліція діалогу, дії протестувальників усе-таки вийшли за межі правового поля. Окремі учасники акції розписали будівлю написами, подекуди нецензурного змісту. Також було розбито скло вхідних дверей та підпалено табличку на фасаді Офісу Президента.

Одразу після акції правоохоронці відзвітували, що затримали одного з найагресивніших учасників — уродженця Вінниччини (1995 року народження). За погодженням із процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури № 10 фігуранту оголошено про підозру в скоєнні злочину.

Вл. інф.