Придбали й комплекти столів для обробки продуктів, стелажі для зберігання їжі, ванни для миття посуду тощо. На все це торік виділили понад 19 млн грн: майже 16,5 млн грн — кошти держсубвенції та більш як 2,5 млн грн — із місцевого бюджету.

«Харчування у шкільних їдальнях давно потребувало якісної реформи та змін, адже учні повинні їсти здорову, збалансовану й корисну їжу. Надважливо, щоб страви для них готували і зберігали в належних умовах і з дотриманням усіх норм, визначених законодавством», — каже заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк. І додає, що позаторік в області затвердили регіональний план з організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти. Він передбачає створення належних умов для безпечного харчування, забезпечення систематичного навчання персоналу та постійне вдосконалення організації харчування. Тож зміни у системі харчування в закладах освіти Закарпаття дещо випередили саму реформу.

Торік затверджено і Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, визначено гігієнічні вимоги у шкільних їдальнях, надано методичні настанови. Такі заходи, переконані в ОДА, сприяють формуванню у дітей культури здорового харчування та їхньому переходу до здорового способу життя.

До речі, шкільне харчування в Україні реформують за ініціативи дружини Президента Олени Зеленської. Уперше за часи незалежності на модернізацію їдалень торік із державної казни спрямовано 400 млн грн.