У п’яти відбулася реконструкція, в інших — капремонт. Торік для реалізації плану із держбюджету надійшло 72 млн грн.

В облдержадміністрації акцентують, що реалізація президентського проекту «EMERGENCY-2020» вкрай актуальна. Третя хвиля коронавірусу в розпалі. Медзаклади прийматимуть пацієнтів у гідних умовах та не наражатимуть їх на небезпеку.

Об’єкти в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні, Надвірнянській, Калуській та Косівській ЦРЛ готові до здачі в експлуатацію. В переобладнаних приймальних тепер розташовано відділення екстреної медичної допомоги. «Швидкі» заїжджають із пацієнтами у криті бокси, а не так, як було досі, коли у мороз, дощ, сніг чи вітер на ношах несли хворих по кілька метрів лікарняним подвір’ям.

«Завдяки проекту в ЦРЛ облаштовують і новий рентгенкабінет, буде сучасний комп’ютерний томограф, — зазначає голова Надвірнянської територіальної громади Зіновій Андрійович (на знімку). — Діагностичні обстеження та профілактичні медогляди стануть якіснішими».

Зіновій Андрійович розповів і про ще не розв’язані проблеми Надвірнянської тергромади. Це насамперед дитяча лікарня. Важливо налагодити ефективне управління закладом, визначити траєкторію розвитку, модернізувати медичне устаткування.

Фото прес-служби Надвірнянської ТГ.