Проте цього року мусить працювати без кошторису: вже вп’яте не може зібратися сесія міської ради, щоб ухвалити бюджет.

Ось і вчора на засідання прийшли половина депутатів — від провладних фракцій «Батьківщина», «За майбутнє», «Європейська солідарність». Депутати опозиційних партій — «Слуга народу», «Рідний дім», «Сила і честь», ОПЗЖ, Європейська партія — на сесію не прийшли. Депутати від «Нашого краю» розділилися: 17 — за провладну частину і 17 — за опозиційну.

Звісно, голова Прилуцької міської ради Ольга Попенко у зриві сесії звинувачує депутатів-опозиціонерів. А ті кажуть, що чекають на ухвалу суду і доти на сесію не прийдуть. Як пояснив депутат від фракції «Рідний дім» Артем Рожко, 
невдовзі має відбутися засідання Чернігівського окружного адміністративного суду, в якому вони оскаржують рішення сесії, яка переобрала секретаря (за місяць до неї секретарем був обраний якраз Артем Рожко), обрала заступників та голів комісій. На тій сесії, яку опозиціонери називають не правочинною, також було проголосовано зарплати голови та її заступників.

Депутати від опозиції оприлюднили відео, де заявляють, що готові проголосувати за соціально значущі статті, а до всіх інших, у тому числі і до зарплати голови, мають претензії та зауваження.

Засідання сесії призначено за день до суду. Протистояння у Прилуках триває.

Чернігівська область.