Для мешканців мікрорайону він був улюбленим місцем відпочинку і знову ним стане. Цей скверик потрапив до переліку проектів — переможців бюджету участі, тож буде реконструйований. А прибирання малих торговельних точок — лише початок.

За домовленістю міста з Академією пенітенціарної служби, розташованою поряд, Чернігів за бюджетні кошти облаштує цей сквер, а подальший догляд за ним візьме на себе виш.

Аналогічний зелений сквер планується впорядкувати і на вулиці Пухова, де він нині також відгороджений шеренгою кіосків. На нараді у міській раді керівник муніципальної варти Віталій Хрустицький повідомив, що у дев’яти тимчасових споруд одного з магазинчиків договір оренди землі вже закінчився, ще у двох закінчується цьогоріч, у решти — до 2022—2025 років. Власникам останніх запропоновано перенести кіоски в інше місце у цьому мікрорайоні.

Нинішнього року облцентр також отримає чотири нові тролейбуси. Щойно відбувся тендер на їх закупівлю і, як розповів керівник Чернігівського тролейбусного управління Руслан Ємець, за його результатом буде закуплено машини виробництва Чернігівського автозаводу.

Чернігів.