У будівництво компанія «Еко-Оптіма» та її європейські партнери вкладуть 56 млн євро. Як вважає міський голова Трускавця Андрій Кульчицький, це буде найбільший інвестиційний проект на території громади 2021 року, який привабить нових інвесторів.

У Трускавецькій міськраді підписали меморандум про співпрацю з енергетичною компанією «Еко-Оптіма», представники якої розповіли про новий проект та відповіли на запитання депутатів. Компанія зареєструється на території ОТГ і сплачуватиме податки в бюджет громади. До Орева збудують сучасну дорогу, а також сприятимуть розв’язанню соціальних проблем населеного пункту.

На громадських слуханнях жителі села підтримали будівництво найсучаснішої вітрової електростанції, бо гарантії безпеки та фінансування дали провідні європейські компанії. Та й «Еко-Оптіма» вже звела ВЕС у Старосамбірському районі і зарекомендувала себе як надійний партнер громади.

Дев’ять вітряків Орівської ВЕС, що заввишки 126 метрів, розмістять на гірському хребті. Кожен із них — складне функціональне підприємство з вмонтованим ліфтом усередині. Лише одна лопать має висоту до 60 метрів.