Міський бюджет був неспроможний облаштувати дорогу на околиці, яка десятки років не ремонтувалась, хоч мала стратегічне значення. Тепер транспортні потоки у напрямку Старого Самбора, Турки, Мостиська рухатимуться в об’їзд центральної частини міста. Відремонтована дорога стане продовженням траси Львів — Ужгород і зменшить затори в 35-тисячному Самборі.

Як розповів заступник голови ЛОДА Юрій Бучко, очікувана вартість робіт — 53 млн грн. Але під час тендерних торгів, у яких взяли участь компанії «Онур» та «Шляховик-Т», цю суму зменшили на 10 млн грн. Ремонтні роботи планують завершити у червні.

Самбір — місто незручне для руху автомобільного транспорту. У його центральній частині розміщений великий ринок, де зупиняються сотні автомобілів. І водночас цією дорогою курсував транзитний вантажний транспорт. Не тільки утворювалися значні затори, а й була несприятлива екологічна ситуація.

У рамках проведення реформ із децентралізації ЛОДА вдалося залучити значні фінансові ресурси на ремонт стратегічних доріг, одна з яких пролягає через Самбір.