Згідно із задумом, єдина автодорога сполучить курортну територію між Очаковом та Коблевим. Проектом передбачено вдосконалення інфраструктури причорноморських місцевостей, ремонт доріг територіального значення, впорядкування туристичних родзинок регіону.

Упродовж декількох днів народний депутат відвідував територіальні громади 127-го округу, дорогами яких пролягатиме «Рив’єра». Це Очаківська, Чорноморська, Куцурубська та Радсадівська громади. Він переконався, що перші кроки в реалізації амбітного задуму вже зроблено. Так, у рамках проекту «Велике будівництво» вже навесні завершиться ремонт дороги з Миколаєва на Очаків (частина траси Т-15-13).

Натомість саме питання ремонту доріг і гальмує вдале завершення проекту. У зв’язку з цим народний депутат зібрав у Миколаївській облдержадміністрації робочу групу з обговорення наступних кроків у впорядкуванні доріг. Серед учасників засідання були представники органів місцевої виконавчої влади, Служби автодоріг в Миколаївській області, керівники тих територіальних громад, які входитимуть до «Рив’єри».

З одного боку, всі присутні підтримали цю туристичну ідею та висловили побажання стосовно внесення корективів під час ремонту інших доріг «Рив’єри». Зокрема, щодо необхідності будівництва велосипедних доріжок, місць перепочинку та огляду мальовничих місцевостей, окремих туристичних локацій.

З другого — погодилися з тим, що для повного завершення проекту необхідно здійснити ремонт траси Т-15-07 через Миколаїв, Парутине, Куцуруб, Очаків, Чорноморку та реконструкцію частини траси Т-15-13 «Одеса—Мелітополь—Новоазовськ» до Очакова.

Як повідомив керівник Служби автомобільних доріг області Андрій Антощук, на ремонт траси Т-15-07 оголошено тендер. Водночас на цей час також уже укладено договір про коригування проекту з урахуванням облаштування на трасі велодоріжок. А реконструкція автодороги Т-15-13 розпочалася ще минулого року. Остаточно завершити реконструкцію планують цього року.

Олександр Пасічний звернувся до голів громад із проханням визначитися, які саме придорожні об’єкти слід впорядкувати, щоб «Рив’єра» збільшила туристичну привабливість регіону і забезпечила всі зручності для подорожуючих, а не обмежилася ремонтом доріг.

Заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Ігор Кузьмин подякував народному депутату за ініціативний проект та зазначив, що «Чорноморська Рив’єра» належить до пріоритетних проектів Миколаївської області.

«Миколаївщина має потужний туристичний потенціал, — зазначив він. — Створення якісних інфраструктурних об’єктів дасть змогу привабити в область нових інвесторів та туристів». Тож попереду багато роботи, яка має поєднати зусилля народних депутатів, керівництва облдержадміністрації та територіальних громад.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.