Проект реалізовано громадською організацією «Соціальний простір».

Тут зробили капремонт, установили меблі й побутову техніку. Цей проект вдалося реалізувати за фінансової підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру, що надала 564 тис. 701 грн. Долучилася й Попаснянська РДА, яка виділила з районного бюджету 649 тис. 798 грн.

Денний центр розраховано на десять осіб. Тут є три житлові кімнати, кухня, санвузол, кімната для відпочинку та дитячий ігровий куточок.

«Притулок — третій на Луганщині. Перші два відкрито у містах Рубіжне та Кремінна, — зазначила директор департаменту соцзахисту населення ОДА Елеонора Поліщук. — Такі заклади необхідні і для жінок, і для чоловіків, які постраждали від домашнього насильства. Ці люди потребують соціальної, психологічної, правової допомоги від кваліфікованих фахівців. Упевнена, досвід трьох міст стане прикладом для інших громад».

Завідувачка відділення Ірина Хоматова поінформувала, що підопічні перебуватимуть тут від одного до трьох місяців. Сюди вони можуть потрапити за направленням поліції або мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, що діє у місті, а також уповноваженого органу місцевої влади.

У подальшому заплановано відкрити соціальні квартири у Лисичанську та Сєвєродонецьку. У Новоайдарській громаді облаштовано спеціалізовану кімнату для роботи із кривдниками. Вона має запрацювати найближчим часом.

Нагадаємо, минулого року в Луганській області надійшло 4 500 офіційних звернень із приводу домашнього насильства, що на 67% більше, ніж 2019-го.

Луганська область.